شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
اکبرلو

حوزه/ یک کارشناس رسانه گفت: بسیاری از نقدهایی که پیرامون تولیدات نمایشی صورت می‌گیرد، عیار علمی ندارد.

منوچهر اکبرلو، منتقد و کارشناس سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه، اظهار کرد: باید از کسانی که معتقدند تولیدات نمایشی پلتفرم‌ها با آموزه‌های دینی و اسلامی مغایرت دارد پرسید، معیارشان برای این گفته چیست؟ البته این گفته من به آن معنا نیست که بخواهم از تولیدات پلتفرم‌ها حمایت کنم، ولیکن در بسیاری از نقدها مطروحه تنها عبارت‌های کلی را شاهد هستیم بدون این‌که داشته‌های سینمایی و حرفه‌ای پیرامون آن دیده شود.

وی افزود: در این راستا توصیه می‌کنم برای اینکه بتوانیم نقد درستی در حوزه معنایی داشته باشیم ابتدا معیارها و اصول خود را مشخص کنیم تا وقتی به یک فیلم یا سریال که عنوان ضد دینی یا ضدفرهنگی می‌دهیم برای آن دلیل کافی داشته باشیم، و الاّ نقدی مخرب داشته‌ایم که تنها به یک اثر فرهنگی ضربه زده است.

اکبرلو درباره سبک زندگی در آثار پلتفرم‌ها چنین توضیح داد: تولیدکنندگان این عرصه، بدون شک از زمانه خود تاثیر می‌گیرند. این اتفاق تنها به آزار پلتفرم‌ها خلاصه نشده، بلکه سریال‌های تلویزیونی نیز، سبک و سیاق خود را تغییر داده‌اند.

وی اضافه کرد: برخی انتقادات به کپی‌برداری پلتفرم‌ها از سریالهای خارجی مربوط می‌شود. از نگاه من الگوبرداری از کارهای موفق خارجی به خودی خود بد نیست، چون در تاریخ سینما آثار موفق هم همیشه مورد نظر دیگر فیلمسازان قرار گرفته و کپی های متعددی از آنها ساخته شده است، اما آنچه مهم است این است که چگونه و با چه کیفیتی می‌خواهیم از یک سریال یا فیلم الگوبرداری کنیم.

این کارشناس رسانه در انتها تاکید کرد: نقدهایی که به پلتفرم‌ها می‌شود به تلویزیون نیز وارد است برای مثال می‌گویند در آثار نمایشی شبکه نمایش خانگی زیاده خواهی و تجمل‌گرایی را شاهدیم، اما این مسئله به شکل شدیدتر در پیام‌های بازرگانی و مسابقات تلویزیونی وجود دارد، اما آنجا چندان حساسیتی وجود ندارد، ولی در پلتفرم‌ها نمی‌دانم، چرا تا به این اندازه حساسیت دیده می‌شود؟!

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha